marți, 4 august 2009

Odata - Azi - Maine

Sunetul gazelor libertine patrunde suav in incaperea luminata de un monitor in locul bietului felinar. Jurnalul micut, bine inchis si ascuns de odinioara e inlocuit de o foaie alba, colorata, care nu exista. Degetele alearga ca intr-un joc bine stiut, in timp ce stiloul zace intr-un suport vechi si e uscat de tot de cand nu i-am pus cerneala. Radierele au iesit la pensie, backspace-ul, ceva mai tanar decat ele, le-a luat locul de munca fara sa le ofere nicio sansa la supravietuire. Telefonul fix suna foarte rar spre deloc. Nici macar nu stiu numarul de la el pe de rost, cum il stiam odata pe cel de la singura retea de telefonie care exista. Cartile au fost si ele cam parasite din pricina celor electronice mult mai usor de achizitionat. Colectia de reviste si ziare nu a mai fost intregita de ani de zile. Acum citesc orice publicatie online, cu precadere dupa ora 12 noaptea sau dimineata (tot 12) cand ma trezesc.
Incerc sa-mi imaginez unde s-ar putea ajunge. Nu vom mai gati. Vom descarca mancare de pe net cu ajutorul unor tigai incorporate in unitatea centrala. Nu ne vom mai spala in baie, sub dus sau in cada. Ne vom balaci in vreo piscina 3D de pe net. Nu vom mai calatori ca inainte. Vom merge oriunde dorim gratis, cu ajutorul unui ghid virtual. Nu vom mai avea copii. Vom juca Sims in disperare. Dar de iubit, vom mai iubi? Vor mai exista cine romantice, plimbari prin parc sub lumina lunii de vara, rasarit la mare imbratisati de frig pe nisipul umed?

3 comentarii:

Anonim spunea...

De iubit o să iubim şi încă intens şi fără oprire, nu avem timp de cine romantice şi răsărituri de soare la mare. Trebuie să ne perpetuăm in masă, mai ales noi aştia care o sa jucăm Sims in disperare. Nu de alta dar o să ne omoare pe capete disperaţii după Counter Strike.
P.S. Te-am adăugat şi eu în blogroll.

Viorel Calinescu spunea...

Uite aici un concurs, poate te intereseaza http://www.iasivezi.com/?p=1997

Anonim spunea...

nice.cu asta chiar m-ai impresionat.poate ca viitorul nu depinde in totalitate de noi, dar prezentul da, si pe asta il traim cum vrem(cu multa iubire, multi prieteni,mers la biblioteca si lista poate continua)