sâmbătă, 18 aprilie 2009

Simulare de discurs religios


Avem nevoie de calmante pentru a suporta stresul acestui secol, stres necunoscut pana acum omenirii in vremurile de nealterata natura. Simulacrele lucrurilor pe care inainte le faceam doar prin prisma credintei in ele ne amagesc astazi ca traim la fel de profund si suntem aceiasi.
In ziua premergatoare eternei Sfinte Invieri avem nevoie nevoie de stupefiante de genul filmelor cu rastignirea lui Iisus. Cine suntem? De ce am ajuns aici? De ce ne ingrijim mai mult de pregatirea indestularii corporale si ne angajam in lanturi de petreceri doar pentru ca sunt "sarbatorile de Pasti?". Stim noi ce sarbatorim? Teoretic, da. Spiritual- ... . Cine ne da dreptul sa simulam ca traim intru Hristos si ca incercam a patrunde cu umila noastra putere de intelegere minunea suprema? E imposibil oare sa lasam trupul in favoarea sufletului prafuit de materialism si confuzie a starilor macar acum? Foloseste la ceva o serie de intrebari lungi, puerile poate pentru unii, patetice pentru altii? Nu stiu si nici nu ma intereseaza ce cred altii. Stiu doar ca as vrea sa las imitatiile la o parte si sa scriu, sa gandesc ceea ce vreau chiar si pentru cateva clipe.
Un profesor distins ne-a spus odata ca regulile de politete inculcate unui individ ajung, cu timpul, sa-l modeleze chiar in sensul acestora. Poate ca daca incercam sa gandim si altfel decat o facem zi de zi cu totii am putea sa ne educam in spiritul neuitarii partii noastre nemuritoare pe care o purtam zi de zi in noi, cu noi, fara a o vedea, fara a o simti decat in stari de maxima bucurie sau intristare.
Paste intru trezirea sufletului amortit!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos zis!
[Daca esti in Husi diseara, sa vezi ce mondenizare a Invierii. Acusi o sa fim patrunsi de Nokia Tune.:-J]

Denisa spunea...

da, sunt acasa.."abia astept!"