duminică, 5 aprilie 2009

Must-do-urile primaverii

Soarele a dat cu depresiile oamenilor de pamant!! Pe strada vezi lume colorata (fara intentie discriminatorie, desi n-ar strica), vesela, la terase, lume zumzaitoare care se uita prin ochelarii de soare cu oarecare superioritate la trecatori, in autobuze- lume urat mirositoare care te indeamna sa mergi grabit in celalalt colt, la scoala, lume putina, in camin, ziua- lume absenta, seara, lume galagioasa.
Cand vine caldura, lumea innebuneste. "Trebuie sa mergem la padure, sa facem gratar, sa mergem in parc, sa ne dam cu rolele, sa facem aia, ba nu, aialalta"...se agita de parca la toamna vine Apocalipsa. Daca nu faci niciuna din astea, esti frustrat, anormal si nu stii sa-ti traiesti viata.
Si mie imi place soarele, ba chiar canicula (nu bravez, chiar imi place senzatia), dar nu ma agit in sensul celor spuse mai sus. Ies si eu din barlog, dar ies nu de dragul de a iesi, ci atunci cand am chef si cand imi face placere. Ma enerveaza moda asta in sine cu activitatile din vremea calda!

3 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

da, cam ai dreptate. chiar am iesit in weekendul asta in parc si am constatat ca era cam plin de "pitzi" prospat iesite de la salon, cu ochelarii de asta vara deja atasati si imbracate ca de la circ. insa trebuie sa recunoastem ca e placut sa te plimbi cand se incalzeste, numai sa gasesti un loc suficient de "nepoluat" cu astfel de specimene mondene.

Anonim spunea...

Primavara e ca un drog,primavara e ca cireasa din varful motului de frisca,primavara e ca bomboana pe coliva, primavara e ceva-ul ala care iti da viata peste cap. Eu asta am observat.Si inca pe propria piele.
Primavara realizezi ca depresia e depresie, primavara realizezi ca esti singur, primavara realizezi ca tre' sa mergi urgent la cumparaturi de haine, primavara realizezi ca nu ai prea multi prieteni, primavara iti aduci aminte ca trebuie sa schimbi ceva la imagine, primavara realizezi,realizezi, realizezi...
Nu stiu. Am si eu mania asta intr-un fel, far nu la modul ostentativ. Sunt meteo-sensibila, e suficienta o ploaie ca sa imi darame moralul si e suficienta o zi torida pentru a chiuli cateva ore de la scoala.
Simt ca nu mai am stare, ma plictisesc repede, vreau sa scap de rutina, vreau sa ma plimb, vreau sa ma intind la soare, sa fac pe boema cu prietena cea mai buna din dotare.
Tot acum realizez ca odata cu micile bucurii -plimbari, adio-ul spus hainelor groase, inghetata, ziua lunga, soare,iarba, flori- iti sar in ochi mai abitir si chestiile pe care toata iarna le-ai (mai) ignorat- pitipoancele, fitele de doi lei, gastile zgomotoase, muzica de prost gust la maxim, magazinele pline, autobuzele jegoase(cum ziceai) etc.

E un fenomen complex primavara.
Si ai dreptate, multi se bucura de primavara doar pentru ca "asa trebuie": ies la gratar sa imi etalez masina, ies cu rolele sa ma bage in seama X, ies la iarba verde sa imi pun poze dupa pe hi5, ies la terasa sa ma vada Y,Z,T.
Si acum, in stilul pur romanesc, consolarea: "Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost!"

[si scuza-mi comentariul cam la fel de lung cat postul tau, dar asa patesc mereu cand sunt pornita pe o chestie]
Iti doresc o primavara speciala:)

Denisa spunea...

@irina:da, irina, tre' sa purtam ochelari de aia ca de eclipsa, sa vedem doar lucrurile care merita a fi vazute...
@georgiana: f. frumos comentariul tau...si in acelasi timp...f. adevarat, chiar daca in unele sensuri e trist..si multumesc! si voua la fel