joi, 9 aprilie 2009

Cel mai bun prieten al tau esti chiar tu

Incep prin a spune ca sunt o persoana extrem de exigenta, daca mi-e permisa exprimarea, si cer foarte mult de la un prieten, generic vorbind. Cer mult, dar daca vad ca am pentru cine, dau mult. Sunt in stare sa dau chiar mai mult. Daca remarc insa contrariul, o las balta. Devin implacabila, indiferenta si nu mai dau nimic.
Poate nu m-am facut explicita in ceea ce priveste sintagma "am pentru cine". Acest "cine" este cel pe care il poti suna in miez de noapte cand ti-e foarte rau sau esti deprimat si cel care iti si ofera vorbe bune. Cam imposibil nu? Trezit din somn sa mai vorbesti si frumos cu cel de la capatul firului?!
Este cel care te suna nu doar cand ii este greu, ci si cand ii este bine. Este cel care e interesat sincer de viata ta, se preocupa cand ai ceva de rezolvat si te ajuta dupa puterile lui. E cel care iti vrea binele cu adevarat, care te sprijina in luarea deciziilor de orice fel. Nu cauta avantaje in relatia cu tine, nu vrea favoruri.
Un prieten adevarat nu se cunoaste doar la nevoie, ci, cum zicea nu mai tin minte cine, te si cunoaste la nevoie.
Sunt cam utopice consideratiile astea, stiu. De aceea cred ca cel mai bine e sa realizezi ca cel mai bun prieten pe care-l poti avea in viata asta ciudata esti chiar Tu si nimeni altul!

P.S.: Voi aveti prieteni in adevaratul sens al cuvantului? Sau, mai bine-zis, ce intelegeti prin "prieten"?

3 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

din punctul asta de vedere, ma declar foarte multumita, pentru ca am cativa prieteni pe care chiar ma pot baza. dar si reciporca e valabila :)

Anonim spunea...

E bine ca esti exigenta; desi nu pare avantajos dpdv "practic", in timp sigur te vei alege cu cativa prieteni, foarte foarte putini, dar de calitate. Nu stiu...eu sunt o persoana sociabila, deschisa, insa daca vad ca nu se merita, ma retrag. Cu toate astea nu m-am putut lauda niciodata cu un cerc mare de prieteni. Am trecut prin multe experiente, am avut si am prin preajma oameni superficiali pe care ii credeam prieteni, dar in timp am slefuit foarte mult notiunea de prieten. Cum ai citit postul acela pe blogul meu, am o prietena la care tin foarte mult si mai am 2-3 colege care imi sunt alaturi mereu, in rest... relatii de amicitie/colegialitate.
Nu stiu daca e bine sau nu, uneori te simti aiurea cand vezi gasti (aparent) bine inchegate, dar...:|
Am aceeasi viziune asupra 'prietenului', deci poti numara doua idealiste pe lista :D

Denisa spunea...

@irina & georgiana: ma bucur sincer pentru voi si sper sa nu fiti niciodata dezamagita prea rau de ei;