luni, 7 decembrie 2009

Vacanta de vis la Madrid


Se spune ca vacanta ideala poate fi chiar si acasa, in orasul in care locuiesti, daca stii cum sa conduci timpul petrecut in locurile obisnuite pentru ochii tai cat mai aproape de modul ideal dorit de tine. De patru ani stau in Bucuresti si nu reusesc insa, oricat m-as stradui, sa-l vad drept o destinatie ideala de vacanta, nici pentru mine, nici pentru straini...
Vacanta ideala pentru mine ar fi una petrecuta in capitala Spaniei, Madrid. Desi Bucurestiul adaposteste de mai multe sute de ani
locuitori in interiorul sau felurit, Madridul reuseste sa faca acest lucru mult mai calduros si intelept, desi este cu aproape o suta de ani mai tanar. Peste 3 milioane de locuitori salasluiesc cu devotament si mandrie intr-una dintre capitalele impresionante ale Europei, spre deosebire de cele 2 milioane declarate plus alte sute de mii neflotante ce se ingramadesc zilnic pe meleagul cainilor cu colaci in coada din tara.
Mi-ar placea sa ma ratacesc prin Plaza Mayor, unul dintre cele mai mari palate din vestul Europei, caci prin Casa Poporului m-am ratacit destul. Mi-ar placea sa merg cu metroul madrilen, caci banuiesc ca acolo nu apar prea des greve generale care dau toata circulatia din oras peste cap. As vrea sa survolez orasul cu telefericul, ceea ce nu pot face in capitala noastra draga. Mi-as dori sa vizitez pe nerasuflate in cateva zile memorabile pentru toata viata Muzeul Prado, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso),
Muzeul Thyssen Bornemisza, Casón del Buen Retiro, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro şi Chueca, cartierul homosexualilor, catedrala Eremita de San Antonio (capela in care se afla mormantul marelui pictor spaniol Goya), pentru ca in Bucuresti nu gasesc atatea muzee de arta, daramite cartiere ale minoritatilor sexuale. As vrea sa mananc un gazpacho autentic, tortilla espagnola in cel mai cunoscut restaurant spaniol (Sobrino de Botin - imortalizat de Hemingway la finalul cartii sale “Fiesta”, cand Jake o invita pe Brett la Botin pentru o specialitate segoviana), pentru ca la Casa Doina dau nas in nas cu "personulitati" politice sau mondene, care, ati ghicit, imi taie pofta de mancare. Mi-ar placea sa merg la un spectacol de flamenco si la o corida, dar nu stiu in ce ordine, caci m-am saturat de gale K1 cu pipite plastifiate si de spectacole de dans exclusiviste din cauza pretului piperat pentru un biet student.
Vacanta mea ideala la Madrid s-ar termina ca intr-un vis tipic feminin, cu o raita prin El Corte Ingles, unul dintre cele mai mari magazine de cumparaturi din acest oras, intrucat speciile umane des intalnite prin mall-urile bucurestene imi inlatura pofta de shopping.

Stiu ca visez frumos, dar e tot ce ne-a mai ramas noua, romanilor de rand! Sa visam bine! Sa visam impreuna! Si poate prin puterea Binelui si a Comuniunii vom putea zbura pe taramuri madrilene, civilizate, unde putem uita pentru cateva clipe de situatia Blue din tara noastra, in care the Air este greu de suportat.
Noroc cu Blue Air si blogul de turism!

4 comentarii:

Tatiana spunea...

E frumos ca stii sa visezi la o minunata vacanta la Madrid.Sper sa ti se adevereasca visele tale!Noroc!!

Denisa spunea...

Multumesc frumos!

Katty spunea...

Daca ajungi te astept si la mine, in Salamanca, ai fi surprinsa sa vezi cate lucruri frumoase sunt de vizitat si intr-un oras cam cat...Husiul, sa zic! Dar Busuioaca asa buna ca aia de la tine tot nu au, sa stii!

http://www.ayudaparadejardefumar.org spunea...

Thanks for your publication. One other thing is that individual American states have their unique laws which affect house owners, which makes it extremely tough for the our elected representatives to come up with a fresh set of guidelines concerning property foreclosure on house owners. The problem is that a state provides own laws which may have interaction in an unfavorable manner in terms of foreclosure policies.