joi, 24 decembrie 2009

Urasc Craciunul!

Nici n-a inceput bine si deja m-am saturat de vestitul Craciun. Cand eram mica, umblam cu colindatul, impodobeam bradul cu multa emotie, iar seara venea Mosul in persoana. Recunosc ca imi placea, era perioada mea preferata din an. Acum tot "mica" am ramas, dar nu mai umblu cu colindul, ci ma fortez sa le ascult, ca sa simt spiritul Craciunului cica, bradul tot il mai impodobesc, dar asa, mecanic, iar Mosul nu mai vine sa ma vada face-to-face, dar nici nu as vrea.
De cativa ani eu personal nu mai inteleg ce e cu Craciunul. Vad oameni agitandu-se in jurul meu prin oras, imbulzindu-se la siruri greu de numarat, oameni care taraie brazi prin zapada murdara sau sacose care le taie mainile deja inghetate, fetisoare care-si cauta toale de iesit in club, cate o toala pentru fiecare zi de Craciun, copii care urla si se bat cu fundul de podea incercand sa obtina robotelul mult ravnit.
La televizor, emisiuni si filme cu braduti, mosi si colinde, hipermarket-uri, cozi si rafturi goale. In bucatarie, zeci de feluri de mancare, unele peste altele (saracul frigider).
De ce toate astea? Nu inteleg. Nu inteleg ce e cu toata mascarada asta cretina. Ce facem cu atata mancare? Nu mancam ca si in celelalte zile? Sau ni se dilata brusc matele? Nu stiu, poate sunt eu de pe alta planeta. Voi simtiti atmosfera Craciunului de care se tot vorbeste?
O sa ma duc maine dimineata la biserica, poate acolo o sa gasesc spiritul acestei sarbatori.

10 comentarii:

Mos Craciun spunea...

N-ai de ce sa urasti Craciunul.Maine cand va fi sa vezi ca vei fi uitat toata oboseala si cu siguranta,macar la biserica vei simti miracolul Craciunului!Craciun fericit!

Tatiana spunea...

Poate daca iti aduce Mos Craciun un telefon Samsung Omnia II revii la sentimente mai bune.Sa dea Domnul!

Adrian Manolache spunea...

Craciun fericit

Anonim spunea...

Atmosfera Craciunului e aceeasi in fiecare an, e normal sa te plictisesti de ea si eu m-am cam plictisit...romanul cauta cat mai multe sarbatori sa aiba motiv de simtit bine, mancat si baut peste limita, la o tara de flamanzi, un Craciun adevarat inseamna un Craciun cu cat mai multa mancare pe masa. Craciun Fericit, La multi ani si Pofta Buna!

Denisa spunea...

f. credibila explicatia, aty:))

face2face_edy spunea...

Cine zicea..."traieste fiecare clipa cat esti mic/a " bine mai zicea :) Totul se schimba cu trecerea anilor, pana si zapada nu mai este asa rece cum era acum ceva ani, ca sa nu mai zic de acel sentiment, cand nu aveai somn, fiind incarcat de tot felul de vise, gandindu`te ca atunci cand te, trezesti, gasesti cadouri sub brad...desii nu mai este nimic la fel din ce a fost, incerc sa traiesc aceste clipe si sa`mi amintesc cu drag de ceea ce a fost ! ai grija de tine si Sarbatori Fericite ! :)

Denisa spunea...

@edy:ai mare dreptate..:( merci pt urari; si tie asemenea;

jame spunea...

Pe masura ce crestem vedem altfel lucrurile. Nu mai 'anul nou' e ziua din saptamana relevanta.
Pacat! Nu mai putem da inapoi!

http://www.entrarhotmail.com.ar spunea...

Sup Webmaster, I appreciate your blog entries on this website. Please keep sharing and I will return regularly! Have fun

http://www.horoscopo-diario.com.ar spunea...

Don't you love it when they take off mid-diaper change especially when the contents are not so lovely? What a handsome little man! I hope you're loving MI. Be sure to get over to Lake MI for a swim later this summer.