marți, 31 martie 2009

M-am saturat!

M-am saturat de tot, toata, toti, toate. Aveti si voi sigur sentimentul asta uneori sau... deseori, in cantitati mici, mari, dupa cazurile: prea optimisti sau prea spre controversatul "emo".
M-am saturat de citit, pentru ca citind, tot citind, iti dai seama cat de multe sunt de stiut pe lumea asta, despre orice mic fapt, si cat de putine stii tu.
M-am saturat de oameni, pentru ca daca stai mai mult printre ei sau cunosti mai multi, le vezi si partile bune, dar si partile rele, iar astea din urma necesita, parafrazandu-l pe Badea, camioane de lamai.
M-am saturat de lucruri materiale, pentru ca daca tot le acumulezi, te plictisesti si mai repede de ele si le scade din ce in ce mai mult puterea de a te face bucuros chiar si pe moment, cum faceau de obicei.
M-am saturat de muzica, pentru ca de la o vreme mi se pare ca toate melodiile suna cam la fel, se repeta fraze muzicale, se imprumuta, se nu mai stiu ce ca ma enerveaza si prefer muzica naturii: un gugustiuc, un excavator, un latrat de maidanez- din nou, dupa caz.
M-am saturat sa cred in ceva sau cineva, pentru ca de cele mai multe ori, chiar cand nu te astepti esti dezamagit.
M-am saturat sa sper ca se va mai schimba ceva in tara, pe pamantul asta, in galaxia asta.
M-am saturat sa mi se zica "esti prea pesimista, schimba-te" si sa le raspund "daca nu stiai, pesimismul e in sangele omului, nu-l poti schimba!".
M-am saturat de sisteme de invatamant total aiurea, neadaptate pentru un student in anul III.
M-am saturat sa imi pese atata de parerea celor din jur.
M-am saturat de atata prostie in jurul meu.
M-am saturat sa vad oameni care reusesc in cariera pe posturi care cer de la sine sa stii sa scrii corect, iar ei sa fie destul de departe de lucrul asta, dar sa se dea mari profesionisti.
M-am saturat sa vad oameni care ajunsi mari intr-un domeniu, uita de unde au plecat si se imbiba cu aroganta si superioritate in fata bobocilor.
M-am saturat sa scriu o lista interminabila.

Daca aveti si voi frustrari, completati-ma, in cazul acesta se exclude riscul de a fi penibil si patetic, risc de care ne ferim cu totii.

P.S. Nu mi s-a intamplat nimic deosebit care sa ma faca sa insir lucrurile astea. Pur si simplu am simtit nevoia.

2 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

e bine ca ti-ai mai descarcat aici sufletul >:D< si da, ai dreptate, uneori e in natura noastra sa fim pesimisti...

si eu m-am saturat de multe, dar cel mai tare de scoala si de trezitul la 6:30 :-<

Denisa spunea...

da, din pacate, n-ai ce sa faci, dar consoleaza-te cu gandul ca la facultate o sa fie mai bine cu trezitul:)