duminică, 1 martie 2009

Cateva lucruri disparate

De 1 Martie, din cate tin eu minte, parca se dadea - la originile obiceiului - martisor doar intre iubiti. Nu-mi place deloc ca astazi se dau martisoare si in stanga si in dreapta, de care or fi. Stricam toata vraja. Idem 8 Martie. Doar la mame ar trebui sa se dea, dupa parerea mea, nu la toate femeile. Ma rog, acu' e o porcarie crasa: "Vai, am de cumparat 20 de martisoare pentru toate femeile din firma!". Pff! S-a comercializat toata frumusetea gestului. S-a dus naibii totu'!

Acum cateva zile am fost la un control oftalmologic. M-am saturat sa port ochelari!!! Si cand te gandesti ca pana intr-a 12-a imi doream, mi se parea ca imi sta bine si-mi da un aer nu stiu cum. Va zic eu ce va dau ochelarii: numai probleme! Vezi lumea mai clara, din pacate, vezi defectele si grimasele oamenilor si ti se face sila de atata fatarnicie, le vezi cosurile:)), nu vezi nimic cand ti se aburesc, te doare nasul etc. Vreau lentile:D. (Sper sa ma citeasca Mosneagu'!).

Dar legat de "vizita la ochi", voiam sa zic altceva. Dar asa fac mereu, mai ales live. Incep sa povestesc ceva, o dau in alta si la urma nu-mi aduc aminte ce voiam de fapt sa zic. Mi-a venit cu ocazia asta un banc in minte. Da, am inventat un banc:D.
"Unde se simte un analfabet in largul lui? La oftalmolog!". (Stiu, e sec, dar eu iubesc bancurile seci, mi se par cele mai tari).

In caz de nu ati observat, eu zic, eu raspund de obicei la intrebarile si exclamatiile mele, mai ales in acest post. Eu nu am dat link-ul acestui blogulet mai la nimeni. Doar maxim zece persoane stiu de el. Si nu stiu cate dintre acestea ma si citesc. Nu conteaza prea mult asta pentru mine. Conteaza posibilitatea de a fi citita:D. N-am dat link-ul, pentru ca eu nu dau mass-uri.
In plus, eu nu prea mai stau pe messenger. Din clasa a 9-a de cand mi-am pus net acasa, am avut o perioada de messengeromanie. Eram ceva de speriat. Stateam online zi si noapte aproape, chiar daca vorbeam sau nu cu o persoana sau zece in acelasi timp; parca se facea prezenta. Eram de groaza. As fi mancat mereu la calculator, as fi facut totul la calculator. Copil disperat. Trecusem pana intr-a 9-a de etapa mIRC-ului. Doamne, ma mir cum de n-am innebunit cu atatea "asl pls+ jpg":)).
Probabil m-am mai maturizat si eu putin. De anul trecut, din a doua sesiune, am inceput sa stau numai pe invisible. Cei mai apropiati stiu asta si ma pot cauta asa daca au nevoie de ceva urgent. Bine, "urgent" in limbajul mess-ului poate insemna multe: o melodie, o poza, un link. Probleme existentiale de internauti! Nu mai puteam suporta faptul ca nu ti se respecta statusul "dnd, invat", "busy". Unii credeau ca vrei sa pari interesat, ca esti parasit de iubit sau deprimat, emo, iar altii credeau ca ei pot deranja, ca ei sunt prieteni. Exista si categoria 3: nesimtitii:). In fine, nu mai puteam continua asa psihic, ma scotea din sarite sa ma ia lumea "sa vorbim" cand eu aveam alte treburi si status cu dnd. Sincera sa fiu, insa, e si stupid si absurd sa stai pe messenger cu dnd, busy. Pe messenger intri sa vorbesti, nu sa fii prezent cand se striga lista, nu sa arati ca mai traiesti si ca ti-e bine, potrivit avatarului.
Acum mi-e foarte bine pe invisible si am inceput sa nu mai intru decat sa-mi verific mail-ul. Daca cineva are nevoie de ceva sa ma sune sau sa-mi dea sms sau mesaj offline. Eu asa fac si mi se pare corect si politicos.

Nu stiu pentru altii, dar pentru mine messengerul s-a cam invechit si nu mai prezinta interes. Adios "cf", "bn", "k", "btw", "app", "tyt", "omg", "lol", =))", ":o", ":-/", "^:)^" si toate celelalte emoticon-uri pe care le stiam odata! :)

4 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

si pe mine ma deranjeaza faza cu mess-ul, dar in ultima vreme chiar nu mai raspund persoanelor care nu tin cont de status.

Anonim spunea...

"M-am saturat sa port ochelari!!! Si cand te gandesti ca pana intr-a 12-a imi doream, mi se parea ca imi sta bine si-mi da un aer nu stiu cum. Va zic eu ce va dau ochelarii: numai probleme! Vezi lumea mai clara, din pacate, vezi defectele si grimasele oamenilor si ti se face sila de atata fatarnicie, le vezi cosurile:)), nu vezi nimic cand ti se aburesc, te doare nasul etc. Vreau lentile:D"

SUBSCRIU
:))
Totusi,ochelarii m-au obisnuit sa vad cele mai mici detalii si ma simt tare dubios fara.

Anonim spunea...

Mie mi-e frica sa nu-i port, ca nu prea ma descurc cu lucruri esentiale de genul "ce numar are autobuzul?", "aia e librarie?", "de ce toata lumea are tenul perfect si se uita frumos la mine?":))

Anonim spunea...

daaaaaa. :))
As mai adauga "cine e aia care imi face cu mana?", "cat costa?" , "cum imi sta parul?-stai ca vad bine".
eh;))
asta e viata,trebuie sa acceptam situatia.