luni, 30 martie 2009

Amalgam

Cand ne aflam in plina epoca a mIRC-ului, stateam si eu, ca toata lumea, la taclale pe diverse canale cu persoane de tot soiul. Dupa pachetul "asl, pls+jpg" urmau in discutiile banale, intrebari de felul "ce muzica asculti, mai exact, ce gen?", la care eu raspundeam sincer "amalgam". Reactia interlocutorului era pe masura raspunsului: "ce gen e asta, ca eu n-am auzit de el?!".
Tot un amalgam fac si eu in scrierea aceasta.
Fiindca e un subiect cam prea bagat in seama, m-am gandit sa-mi dau si eu cu Doamna Parere "aicisa" ca doar nu e un lucru "cosisitor" (asa zicea o vecina la costisitor, vrand sa epateze prin cuvinte considerate de dumneaei elevate si expresive, desigur:)) ).
"Ora Pamantului" mi se pare o initiativa buna la originea ei, dar prost inteleasa de multi oameni. Cred ca suntem toti constienti ca nu e de ajuns doar o ora pe an pentru a salva ceva de pe planeta asta. E bine ca s-a inventat "inca" o sarbatoare ( poate chiar comerciala in cativa ani, nu stiu deocamdata daca e) pentru a trage un semnal de alarma, dar ar fi si mai bine sa facem din ea o atitudine zilnica, permanenta si nu ocazionala. Ar fi bine sa nu ajungem din cauza Orei Pamantului la Ora Talhariilor si a altor nenorociri din gama asta, pentru ca niste edili isteti s-au hotarat sa stinga luminile de pe strazi, iar lumea cu diverse treburi aflata la vremea aia prin oras sa-si bage degetele in ochi ca sa salveze omenirea.
Eu nu am "sarbatorit" aceasta zi si nici nu fac "mea culpa". Nu sunt in nicio asociatie ecologica sau altele de genul acesta, dar incerc mereu sa nu consum ceva care nu-mi trebuie neaparat, chiar daca aici, de exemplu, nu platesc eu curentul, apa etc.
As fi vrut sa mai scriu despre ceva, dar am uitat. Unora ideile salvatoare le vin pe WC, altora la dus, unora in mijloacele de transport in comun, mie- in serile in care nu pot adormi repede. Problema este ca le uit, asa cum am uitat-o pe asta de aseara.

3 comentarii:

Irina - Andreea spunea...

si eu cam sarbatoresc Ora Pamantului permanent si cred ca asa este cel mai sanatos si pt noi, si pt mediu :)

Anonim spunea...

Eu imi notez ideile in telefon. Si programarile la dentist,am patit de doua ori sa ajung la alta ora, pentru ca eram foarte distrata cand m-am programat.
:))
[stau in Centru, cum ar zice 9 huseni din 10 :))- pentru ca tot orasul e un imens centru:-@.Stau in blocul vecin dirigii,banuiesc ca stii unde. :))]

Denisa spunea...

@Irina: ma bucur ca ma aproba cineva;)
@georgiana:buna ideea ta cu notatul in telefon!:)) aaa, da,clar, toata lumea sta in centru in Husi;
esti vecina cu diriga:))uupss:D
in plus, la noi toata lumea e vecin cu toata lumea si var cu toata lumea:D ma intelegi tu, n-ai voie sa zici ceva de genul "uite ce naspa e cutare" ca una dintre persoanele cu care esti iti zice pe un ton nu prea bucuros: "e vara'mea!".